Koemaalaus Selemix Direct Prolla

Esikäsittelytarve minimiin Selemix Direct Prolla

KOME Oy on kuorma-autojen päällirakenteiden ja perävaunujen valmistaja. Yritys on toiminut jo vuodesta 1964 asti ja sen tuotteilla on avainlippu. KOME toimii Iisalmella, Haapajärvellä, Rautalammella ja Mikkelissä, mutta toimittaa tavaraa ympäri maailman.

Viime toukokuussa toteutimme koemaalauksen KOME Oy:n Iisalmen tehtaalla. Maalauskohteena käytettiin kasetointilaitteistoksi muokattua viisiakselista puutavaran kuljetusperävaunua. Värisävyksi valittiin KOME-harmaa. Varusteiden irrotus ja suihkupuhdistus oli valmiiksi suoritettu. Suihkupuhdistuksen jälkeen tehtiin huolellinen hiekkapölyn ja muiden irtopartikkelien poisto.

Pinnoitteena käytettiin Selemix Direct Pro 7–159 Direct-To-Metal -pohja- ja pintamaaliyhdistelmää. Selemix Direct Pro on uusi kaksikomponenttisten akryylipintamaalien sarja, joka mahdollistaa suoran levityksen monenlaisille alustoille ilman pohjamaalin tarvetta. Selemix Direct Pro antaa erinomaisen korroosiosuojan.

Kun perävaunu oli siirretty maalauskammioon, ei muita valmistavia toimenpiteitä tarvittu. Tehtiin vain värin aktivointi ja viskositeetin säätö valittua maalausmenetelmää vastaavaksi. Tämän jälkeen maalaus voitiin aloittaa. Maalauksessa käytettiin korkeapaineruiskua, jonka suutinkoko oli 410.

Koemaalauksen tiedot

  • Materiaalitarve 18 kg
  • Maalin aktivointi sekoitussuhteella 2,5:1:0,5
  • Keskinopea akryylikovete 9–154
  • Reaktiivinen ohenne 1–159
  • Viskositeetti 28 sekuntia (DIN 4)

Nopea ja kustannustehokas maalaus

Ruiskutuskertoja oli yksi puolikas ja kaksi täyttä kierrosta, joilla saavutettiin noin 130 µm kuivakalvopaksuus. Koko maalaukseen aikaa kului noin yksi tunti ja 45 minuuttia. Ajan ja materiaalin säästö verrattuna aikaisempaan maalausmenetelmään oli huomattava.

”Materiaalimenekki oli noin kolme kertaa pienempi, mikä on ennennäkemätöntä”, maalauksen suorittanut Antti Pellikka toteaa.

Haluaisitko sinäkin säästää maalinkulutuksessa ja työajassa? Otathan Jukka Rinteeseen yhteyttä Selemix Direct Pro aiheissa jukka.rinne@corarefinish.fi040 900 6549

Pin It on Pinterest