AWUX – korikorjaamoyrittäjien ketju

Awuxin toiminta-ajatus on tarjota asiakkaidensa käyttöön paras mahdollinen asiantuntemus, luotettava ja laadukas työjälki sekä paikallinen osaaminen asiakkaiden parhaaksi. Käytännönläheisyys, laatu ja hyvä asiakaskokemus ovat toiminnassa avainasemassa.

Awux on omistajayrittäjiensä vuonna 2015 perustama ketju, ja jokainen ketjun jäsenistä on myös ketjuyhtiön omistaja. Toimipisteiden verkko kattaa jo lähes koko maan ollen tällä hetkellä lähes 40. Yrittäjistä koostuva hallitus johtaa toimintaa ja osallistuu aktiivisesti ketjun kehittämiseen. Toimintaa koordinoi Timo Perkiö.

Ketjun tehtävänä on parantaa osakasyritysten toimintaedellytyksiä sekä kouluttaa ja tukea yksittäisten korjaamoiden laatutyötä. Ketju auttaa korjaamoita kehittämään ja testaamaan sekä ottamaan käyttöön uusia palvelumalleja ja toimintatapoja. Monimerkkiympäristössä autokannan nopea kehitys ja sen mukanaan tuomat merkki- ja mallikohtaiset järjestelmät vaativat vahvaa osaamista ja jatkuvaa kouluttautumista.

Myös vakuutusyhtiöiden ja korjaamoiden korjauskustannusten arviointiin tarkoitettu yhteinen tietojärjestelmä aiheuttaa välillä haasteita. Tietojärjestelmä havainnoi hieman huonosti nykyisiä merkkikohtaisia varuste-eroja sekä uusien automallien vaikutusta käytettävään työaikaan. Tämä lisää painetta onnistuneeseen kustannusten arviointiin ja vaatii rautaista ammattitaitoa korjaamoilta.

Avuxin tavoitteena on tehostaa jäsenkorjaamoiden toimintaa ja lisätä niiden kilpailukykyä. Tähän pyritään mm. yhteisostoilla, varaosalogistiikan järjestelyillä sekä yhtenäisellä ja kattavalla toiminnan raportoinnilla, jonka pohjalta kehitys saa lisää vauhtia.

Pin It on Pinterest