Eläkkeelle pitkän työuran päätteeksi

Eero Kettunen on toiminut automaalarimestarina ja lehtorina Joensuun ammattioppilaitos Riveriassa. Jututimme Eeroa eläköitymisen kynnyksellä.

Eeron työura alkoi vuonna 1973 Salomaan Autoliikkeessä. Sieltä hän siirtyi Autoliike Kemiläisen kautta Autotalo Laakkoselle, jossa työvuosia kertyi noin 20. Tämän jälkeen viimeiset 22 vuotta hän on toiminut automaalauksen opettajana Riveriassa.

Muutokset sekä alan koulutuksessa että autonmaalausalalla yleensä ovat olleet merkittäviä. Nopeus, työturvallisuus, myrkyttömyys ja työtavat ovat kehittyneet tuotteiden myötä. Vastaan tulee enenevässä määrin muoviosia, toisaalta kittitöiden osuus on vähentynyt merkittävästi. Värien tunnistuslaitteet ja automaattiset väriensekoituskoneet ovat mullistaneet värimaailman helpoksi.

Koulutuksen teemat ovat kuitenkin pysyneet paljolti samoina. Materiaalinkulutus, tuottavuus, tuotetuntemus ja tuotteiden oikea ja ohjeiden mukainen käyttö ovat edelleen tärkeä osa opintoja. Ammatillinen koulutus vaalii kädentaitojen arvostusta sekä edellyttää opettajilta ammatillista osaamista kasvatustaitojen lisäksi. Opiskelijat on saatava kiinnostumaan ja olemaan ylpeitä tulevasta ammatistaan.

Onpa ollut hieno työura. Haastava ja vaativakin, jokainen päivä erilainen. Voin olla ylpeä automaalarin käsityöammatista, jonka arvostuksen toivon säilyvän jatkossakin.

PPG-maalit ovat iso osa Eeron työhistoriaa. Tuotteet ovat olleet koululla käytössä jo 1990-luvulla, ja Eerolle ne ovat tuttuja noin neljänkymmenen vuoden ajalta. Kehitys- ja yhteistyö alan ammattilaisten kanssa sekä erityisesti Autoväri Keijo Hirvonen Oy:n hyvä palvelu ja vahva asiantuntemus ovat tehneet tuotevalinnat helpoiksi.  Se on myös osaltaan tuonut PPG:lle kilpailuedun sekä oppilaitoksessa että koko Itä-Suomessa.

PPG-tuotteet ovat laadultaan erinomaisia, ja Eero toivookin että niin tuotetietoihin, koulutusmateriaaleihin kuin käyttäjien yhteydenpitoon yleisestikin panostetaan riittävästi. Oppilaitosten on tiedettävä jatkossakin, missä mennään. Eero haluaakin kiittää sekä PPG-perhettä että kaikkia näinä menneinä vuosina yhteistyössä mukana olleita.

Eeron harrastuksiin kuuluvat metsästys, kalastus, lentopallo ja kuntosali, kuten myös metsätyöt, jotka hänen toiveissaan jatkuvat pitkälle tulevaisuuteen. Toivotamme Eerolle näiden harrasteiden parissa hyviä eläkepäiviä.

Eero kävi toukokuussa opiskelijaryhmänsä kanssa yritysvierailulla Corassa. Sen yhteydessä Cora muisti Eeroa kullatulla SATAjet-ruiskulla. Kuvassa lahjaa antamassa Cora Väri Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Tuovinen (vas.) sekä Cora Refinish Oy:n toimitusjohtaja Tom Sandell (oik.).

Pin It on Pinterest