Tyllis Oy Ab – yksilöllisiä ratkaisuja kuljetusalalle

Tyllis Oy Ab valmistaa Kokkolan tuotantolaitoksellaan päällirakenteita, perävaunuja, puoliperävaunuja, keskiakseliperävaunuja, dollyja ja nosturiautoja.

Tuotteet valmistetaan täysin liikennevalmiiksi asiakkaan tarpeiden mukaan. Tyllis tunnetaan pitkäikäisistä laatutuotteista, jotka kestävät kuormaa, katseita ja vertailua. Maalipinnan korkea laatu ja huipputarkka viimeistely ovat osa Tyllis-laatua. 

Yritys on perustettu vuonna 1956. 1950-luvulla työtehtäviin kuului paljon raskasta työtä, kuten taonta käsin. Myöhemmin tuli tarvetta laajennukselle, ja vuonna 1971 rakennettiin isompi halli vanhan hallin tuntumaan. Tuohon aikaan Velj. Tyllin korjaamo työllisti 5-6 henkilöä ja oli oman tuotannon puitteissa täysin työllistetty. Vuonna 1989 yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos, jossa kolme veljestä ja kolme serkusta jatkoivat toimintaa. Göran Tylli valittiin toimitusjohtajaksi, ja hän toimii tässä tehtävässä edelleen. 

Tyllis on jatkanut tasaista kasvua vuodesta toiseen. Henkilöstömäärä on tällä hetkellä 47, liikevaihto  yli 11 miljoonaa euroa, ja vuoden lopulla valmistuneen laajennuksen johdosta toimitilaa on noin 8 500 neliön verran. Uudesta laajennusosasta löytyy mm. uutuuttaan kiiltävä maalaamo. 

Kun Tyllis vuoden 2019 alussa valitsi uutta maalintoimittajaa sekä maalausjärjestelmää, olivat avainasemassa nykyaikaisuus, ammattitaito, luotettavuus, laadukkuus, kestävyys ja taloudellisuus. Maalaamoiden päällikkö Markus Tylli valitsi yhdessä Cora Refinish Oy:n asiantuntijoiden kanssa maalausjärjestelmäksi PPG Delfleet -tuoteperheen tuotteet, jotka täyttävät Tylliksen korkeat laatukriteerit. Seuraavaksi tuotteiden käyttö optimoitiin olosuhteisiin sopiviksi sekä energiataloudellisuuden että materiaalinsäästöjen osalta.  

Myös tuotteiden tilaustapa päivitettiin kustannustehokkaaksi, sillä suuressa tehtaassa ei ole aikaa tuottamattomiin työtehtäviin. Viikoittaiset maalitilaukset hoidetaan jatkossa PPG:n ProcessManager-varastonhallinnan avulla. ProcessManagerilla viikkotilaukset hoituvat täysin automaattisesti ja perustuen maalaamon todelliseen kulutukseen. Ajan ja kustannusten säästö on huomattava. 

Pin It on Pinterest