IRT MiniSpot kuivain

Hedsonin IRT kuivaimet -malliston pieni käsikäyttöinen kuivain on MiniSpot. Tämä pieni, tehokas ja nopea kuivain soveltuu useisiin eri käyttökohteisiin korjaamoilla ja maalaamoissa. Kittien tai maalien kuivatus sekä liimojen tai teippien poisto onnistuu hetkessä. Alle 30 sekunnin lämmitysaika kuumentaa pinnan jopa 170 °C lämpötilaan.

IRT infrapunatekniikka

Kuivain lämmittää materiaalin pintaa lyhytaaltoisen infrapunatekniikan avulla. Lyhyitä ja keskipitkiä aaltoja voidaan suositella käytettäväksi automaaleja kuivattaessa – lyhyempi aallonpituus lämmittää pitkää paremmin ja näin lyhentää kuivausaikaa.

Lyhyemmällä aallonpituudella saavutetaan parempi tunkeutumiskyky materiaalien sisään eikä pintaan pääse muodostumaan kalvoa, joka estäisi kuivumisen.

Mihin voin käyttää IRT MiniSpottia?

MiniSpot kuivain on kätevä pieniin paikkamaalauksiin, joissa alue pitää saada lämmitettyä paikallisesti. Työpisteen seinätelineestä otettuna se on heti käyttövalmis eikä ylimääräistä aikaa kulu lämpenemisen odotteluun tai telineen asetteluun oikeaan kohtaan. Mukana tulevalla laser-lämpötilamittarilla näkee tarkasti lämmitettävän kohteen pinnan lämpötilan ja pystyy seuraamaan lämpötilan nousua reaaliajassa. Lämpömittari helpottaa sopivan etäisyyden tarkastelussa.

Turvallisuus

Paloturvallisuus on merkittävä asia. Finanssialan keskusliiton ohjeessa ”vähäisen palovaaran työt” (enintään 200 C) ei edellytetä tulityölupaa tai tulityökorttia. Vähäisen palovaarantöitä ovat esimerkiksi sähköjuotostyö ja kuuman ilman käyttö olosuhteissa, joissa tulen syttymis- ja leviämisvaara on vähäinen koko työn ajan ja työntekijä on varma työn paloturvallisesta tekemisestä. MiniSpot on siis käytettävissä kaikkialla, missä tarvitaan lämmitystä. Esimerkiksi kuumailmapistoolin (500 C) käyttö korjaamon tai maalaamon tiloissa on tulityötä.

Toimituspakkaus sisältää kuivaimen, seinätelineen sekä laser-lämpötilamittarin AAA-paristolla. Lämpömittari on irrotettavissa ilman työkaluja ja sitä voi käyttää myös muiden osien pintojen lämpötilojen mittaamiseen.

Pin It on Pinterest