Asiakasesittelyssä Korimekaanikot Pirkanmaan Oy

Korimekaanikot Pirkanmaa Oy PPG–käyttäjäksi ja kohti uutta aikakautta

Korimekaanikot ja Cora Refinish aloittivat kumppanuuden syyskuussa 2020. Yritys siirtyi uuteen tuottavuuden aikakauteen automaattisen sekoituskoneen MoonWalkin sekoittaessa maalia ja ProcessManagerin hallinnoidessa töitä ja varastoa. ”Maalilinjojen vaihto sujui Coran kanssa erittäin sujuvasti, ja homma on startannut hyvin käyntiin”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Jani Mattila. Yrityksellä onkin katse tulevaisuuteen ja koronan selättämiseen. ”Tulevaisuuden suunnitelmat ovat laajentaa ja pitää katse eteenpäin, paikallaan ei voi pysyä. Näillä eväillä on hyvä keskittyä tulevaan”, Mattila jatkaa.

Korimekaanikot Pirkanmaa Oy on vuonna 2011 kolmen autoalan ammattilaisen perustama kolarikorjaamo Nokialla. Yritys on laajentunut vuosien varrella mittavasti: vuonna 2013 perustettiin peltikorjaamo Lielahteen ja vuonna 2014 Lakalaivaan. Vuonna 2017 yritys laajensi Nokialla Juurakkotieltä suurempiin tuotantotiloihin Rounionkadulle. Rouniokadulle valmistui 580 neliön maalaamo, kaksi maalauskammiota ja esikäsittelypaikat autoille nostureineen. Peltikorjaamon uusissa tiloissa oli 400 neliötä työskentelytilaa.

Vuonna 2020 peltikorjaamo toiminta siirtyi kokonaisuudessaan Nokialle, asiakaspalvelupisteiden toiminnan jatkuessa Hatanpään ja Lielahden toimipisteissä. Samana vuonna tontille rakennettiin 1 200 neliötä peltikorjaamolle ja asiakaspalvelupisteelle. Tämä vapautti 400 neliötä entisen peltikorjaamon tiloja maalaamon käyttöön.

Suomen Autohuolto Oy osti osake-enemmistön Korimekaanikot Pirkanmaa Oy:stä vuonna 2018 Jani Mattilan jäädessä osaomistajaksi. Yritys työllistää tällä hetkellä 22 autoalan ammattilaista, heistä seitsemän on maalareita. Ikäjakauma firmassa on kirjava, nuoruuden innosta jo usean vuosikymmenen kokemukseen.

Keskimääräinen läpimeno on 50 työtä viikossa. Kehitystä on vuositasolla tapahtunut noin kymmenen prosenttia, liikevaihdon ollessa nyt 3,2 miljoonaa euroa.

Yrittäjä Jani Mattilan näkemys alan kehityksestä on, että ketjuuntuminen asettaa huomattavia haasteita ja toisaalta myös avaa uusia mahdollisuuksia. ”Pitää olla kehityksen kärjessä ja haastaa muita toimijoita”, toteaa Jani.  ”Kaikki korjataan mitä korjattavissa on, tuulilasien vaihdosta ylimaalauksiin”

Yritys pyrkii koko ajan parantamaan kokonaisuutta ja olemaan alan kehityksen kärjessä. Perusasioiden äärellä tekeminen, uusien parannuksien hakeminen ja keskittyminen tekemään asiat mahdollisimman hyvin on jatkuvaa kehitystyötä firmassa. Erityisen ylpeä Jani on henkilöstön kokonaisvaltaisesta ammattitaidosta. Vakuutusyhtiöt ja yksityiset henkilöt ovat suurimpia asiakkaita. Peltikorjaamo maalaamon vieressä työllistää maalaamoa täysin.

MoonWalkin ja ProcessManagerin avustuksella on hyvä jatkaa tehokasta tuottavuutta kohti uusia menestystarinoita.

Pin It on Pinterest