Coralta tuotteet palosuojamaalaukseen

Coralta saat myös palosuojamaalit sekä palosuojamaalilaskelmat. Annamme myös teknisen tuen niiden käyttöön. Hempel on tuttu brändi valikoimassamme, mutta tänä vuonna tarjontamme on laajentunut huomattavasti. Yksi merkittävä syy on Hempelin tuotteiden erinomaiset palosuojaominaisuudet. Mihin palosuojamaalausta tarvitaan? Millaisia tuotteita tarjoamme palosuojaukseen?

Coran valikoimassa on teollisuusmaaleja moneen tarpeeseen.

Teräksen sietokyky korkeissa lämpötiloissa

Coran valikoimasta löytyy myös useita eri Hempelin palosuojamaaleille testattuja pohja- ja pintamaaleja. Hempelin Hempafire pro 315 fast dry -palosuojamaali on optimoitu R30-R60 minuutin paloluokkiin, ja varsinkin RHS-teräksille R60-luokassa kalvon paksuudet ovat markkinoiden kilpailukykyisimmät.

Oleellista palosuojamaalin valinnalle ovat olosuhteiden lisäksi kustannustehokkuus: kuinka alhaisilla kalvoilla saavutetaan toivottu palonkesto? Mikä on maalauksen läpimenoaika? Teräs ei tunnetusti pala, mutta sen lujuus alkaa heiketä jo noin 300 °C:een lämpötilassa, ja tämän jälkeen heikentyminen kiihtyy. Teräksen kantavuudelle tyypillinen kriittinen lämpötila on 550 °C. Kun teräs menettää kantavuutensa, on mahdollista, että rakennus romahtaa. Suojaamattoman teräsrakenteen lämpötila nousee 550 °C:een noin 15 minuutissa.

Kerrospaksuus voi vaihdella paljon

Palosuojamaalaamalla teräsrakenteiden kriittisen lämpötilan saavutusaikaa voidaan pidentää 15 minuutin aikaa jopa 120 minuuttiin. Palosuojamaalin ensisijainen tehtävä on palotilanteessa suojata rakennuksen rakenteita niin, että sisällä olevat ihmiset saadaan sieltä turvallisesti ulos. Palosuojamaalin toiminta perustuu siihen, että palotilanteessa maali turpoaa muodostaen teräksen pinnalle eristyskerroksen, joka estää terästä kuumentumasta.

Jotta palosuojamaali saataisiin suojaamaan rakennusta oikein, jokaisella maalinvalmistajalla on omat ohjeistuksensa sekä oman maalinsa vaatima kalvon paksuus eri tilanteisiin. Maalinvalmistajat suorittavat koepolttoja jokaiselle terästyypille ja kalvon paksuudelle selvittääkseen, mikä on tarvittava kerrospaksuus kullekin terästyypille ja paloluokalle.

Ratkaisevia arvoja tarvittavalle kerrospaksuudelle ovat teräksen tyyppi, poikkileikkaustekijä, kriittinen lämpötila sekä paloluokka. Perussääntö on: mitä heiveröisempi teräs tai mitä alhaisempi kriittinen lämpötila, sitä paksumpi kerros tarvitaan maalia suojaamaan terästä. Palosuojamaalin valintaan vaikuttaa myös, onko rakenne sisätiloissa vai ulkotiloissa. Palosuojamaaleja on vesiohenteisina ja liuoteohenteisina sekä kaksikomponenttisia ja yksikomponenttisia.

Hempelin sävytyskoneet uusittiin

Vantaan toimipisteeseen saatiin keväällä myös uusi Hempelin automaattinen maalien sävytyskone. Yhden 20 litran maaliastian sävyttäminen vie jatkossa vain muutaman minuutin. Alkukesästä uusittiin myös Porin toimipisteen sävytyskone. Lisäksi molempien toimipisteiden varastoja on kasvatettu, jotta voimme vastata kysyntään nopeammin. Molemmat toimipisteemme pystyvät palvelemaan asiakkaita jatkossa vieläkin nopeammin, paremmin ja laadukkaammin.

Kysy lisää palosuojauksesta ja Hempelin tuotteista:

Terhi Heininen myyntipäällikkö, teollisuusmaalit
050 375 6491
terhi.heininen@corarefinish.fi

Pin It on Pinterest