Tekninen vinkki

Spektrofotometri RapidMatchGO

RapidMatchGO-sävynmittauslaite on helppokäyttöinen ja kooltaan kompakti. Kamera toimii kosketusnäytöllä ja yhdellä manuaalisella painikkeella, ja sitä on helppo käyttää yhdelläkin kädellä.

Kamerassa on uutuutena Dark Mode -toiminto, joka tunnistaa kohteen tummaksi tai mustaksi ja tämän jälkeen muuttaa sisäisiä asetuksia automaattisesti tummille sävyille soveltuvaksi. Uusi toiminto on myös kuvattavan pinnan lämpötilan mittaus.

Myös kalibrointiin on tullut uudistuksia. Uudessa RapidMatchGO:ssa on ainoastaan valkoinen kalibrointilätkä ja kalibrointi suoritetaan kahden viikon välein. Työskentely nopeutuu, kun aikaa ei kulu päivittäiseen kalibrointiin.

Kuvanottotilanteessa kamerassa palaa joko punainen tai vihreä merkkivalo. Kun valo on punainen tulee kameran asentoa muuttaa, kunnes merkkivalo muuttuu vihreäksi. Tämän jälkeen kuvan ottaminen onnistuu eikä kameraa tarvitse siirrellä. Se ottaa viisi kuvaa viidestä eri kulmasta sivunäppäintä painamalla. Mikäli kuvaustulos ei ole tarkka, näkyy myös se näytössä. Tällöin on suositeltavaa ottaa uusi kuva paremmasta kohdasta.

Heti kuvaamisen jälkeen kameran näyttöön tulee kynä-symboli, jota painamalla saadaan kirjoitettua esimerkiksi auton rekisteritunnus. Tieto välittyy PaintManageriin kuvien kanssa ja yksilöi mittaustuloksen juuri kyseiseen työhön. Rekisteritunnuksella värikaava löydetään myös myöhemmin, mikäli sama auto tule uudestaan työn alle.

Tiedot siirtyvät PaintManageriin asettamalla kamera sen telakkaan. Telakka yhdistetään tietokoneeseen USB-johdon avulla, jolloin erillistä virtalähdettä ei tarvita. Kamera latautuu ollessaan telakassa. Kameraan on saatavilla myös päivitys, joka mahdollistaa langattoman käytön aloitusnäytön helppokäyttöisen WiFi-panikkeen avulla.

Ennen kuvanottoa on mitattava pinta hiottava huolellisesti käyttäen vähintään P3000-hiontakarkeutta. Mikäli kohteessa on syviä naarmuja, suosittelemme karkeampaa aloitusta. Pinnan hiomisen jälkeen se kiillotetaan koneellisesti virheettömäksi.

Värimittari antoi BMW:n ovesta sävytarkkuusarvoksi numeron neljä erinomaisella sävytäsmäävyydellä. Lokasuoja maalattiin onnistuneesti UHS 6000 -sarjan tuotteilla.

Tilaa pakettina käyttöösi

  • PPG RapidMatchGO -värimittari
  • Mirkan akkukäyttöinen kiillotuskone ARP-B 300NV 77mm 10.8V

Pakettihinta on kertamaksuna 3.200 euroa, tai 36 kuukauden maksuajalla 88,89 euroa/kuukausi. Erikseen ostettuna tuotteiden kampanjahinta on värimittarille 2.800 euroa ja kiillotuskoneelle 520 euroa.

Pin It on Pinterest