Coran henkilöstö kertasi Mirkan hiomaratkaisuja Jepualla

Mirka on tunnettu korkeasta laadustaan ja innovatiivisista tuotteistaan, jotka täyttävät autoalan vaativimmatkin tarpeet.  Kävimme kertaamassa henkilöstön voimin Mirkan tarjoamien kotimaisien hiomaratkaisujen valmistusta, käyttöä ja huoltoa. Kokeneemmille asiantuntijoillemme saatiin hyvää kertausta ja uudemmalle henkilöstölle loistavia työkaluja. Rennon kahden päivän tilaisuuden aikana kertasimme teoriaa ja kokeilimme uusia työkaluja. Keräsimme Mirkan parhaat vinkit – opitko uutta?

Mihin keraamisen jyvän toiminnan tehokkuus perustuu?

Keraamisen jyvän tehokkuus perustuu siihen, että keraaminen jyvä ei kulu samalla tavalla kuin alumiinioksidi. Alumiinioksidi kuluu kokonaan tasaiseksi, kun jyvän pinta pyöristyy.

Keraaminen jyvä ei pyöristy, vaan jyvästä lohkeaa paloja ja syntyy uusia teräviä särmiä. Tuloksena hiomapaperi pysyy terävänä kauemmin ja käyttöaika pitenee.

Keraamisen jyvän kuluessa tarpeeksi myös hiomateho loppuu, koska jyvä murtuu tasaiseksi.

Keraaminen jyvä ja alumiinioksidijyvä eroavat ulkonäöltään merkittävästi.

Mirkan koneiden huolto

Onko käytössäsi Mirka DEROS 5.0 -hiomakone? Jääkö talla pyörimään vapaasti hionnan jälkeen?

Mirkan talloissa on simmilevyt. Simmilevyt ovat tallan kiinnitysruuvin juuressa tallaa vasten. Niitä poistamalla saadaan talla lähemmäs koneen kauluksessa olevaa kumitiivistettä eli jarrua.

Jarru kuluu käytössä niin, että lopulta talla jää hionnan jälkeen pyörimään vapaasti. Ottamalla yhden tai useamman simmilevyn pois tallan välistä, saadaan tallaa lähemmäs jarrua. Tämän jälkeen talla pysähtyy hionnan jälkeen, eikä se jää pyörimään vapaasti.

Oletko kurkistanut simmilevyjen alle?

Heititkö pois ruuvipussin, joka tuli hiomakoneen mukana?  Ei kannattaisi!

Mirka DEROS 5.0 -koneen mukana tulee myös pieni ruuvipussi. Pussissa on yksi ruuvi, joka on tarkoitettu koneen tallan tasapainottamiseen, esimerkiksi käytettäessä paksumpaa interface-pehmustetta.

Kaikki Mirkan laitteiden osat voidaan vaihtaa tai huoltaa.

Tallan kuorma lisääntyy, kun käytetään pehmustetta. Tämä aiheuttaa sen, että kone alkaa täristä. Koneen tallan alla on tasapainottaja, jossa on yksi vapaa ruuvipaikka. Kun paikalle lisätään ruuvi, se tasapainottaa koneen suuremmalle kuormalle ja kone ei enää täristä.

Mirkan vinkki tehokkaampaan epäkeskohiontaan

  • Onko käytössäsi ”yleiskone” 5 mm:n liikkeellä?
  • Oletko kokeillut pohjatöissä 8 mm:n liikkeellä varustettua hiomakonetta ja hienompaa paperia?
  • Suurempi teho ja hienompi paperi säästää työaikaa ja materiaaleja
  • Vältät turhaa naarmutusta oikean tehon ja paperin yhdistelmällä.

Pin It on Pinterest