Vauriopiste on siirtynyt PPG:n digitaaliseen ympäristöön

Vauriopiste Oy on Sami Virpin vuonna 2016 perustama automaalaamo ja kolarikorjaamo, joka sijaitsee Kempeleessä. Sami toimi Veholla Oulussa maalarina noin 10 vuotta, jonka jälkeen hän perusti oman yrityksen. Samilla on jo yli kymmenen vuoden kokemus PPG-tuotteista ja Corasta Vehon ajoilta, joten kumppanuus Coran kanssa yrittäjän roolissa oli luonnollinen valinta.

MoonWalk on tärkeä työkalu Vauriopisteelle.

Yhtiön asiakaskuntaa ovat vakuutusyhtiöt, autoliikkeet ja yksityisasiakkaat. Sami on ylpeä firman erikoisosaamisesta, koska esimerkiksi asuntoautot ja -vaunut saadaan korjattua heillä alusta loppuun. Suurin osa asiakkaista tulee Oulun alueelta. Vauriopiste työllistää tällä hetkellä seitsemän henkilöä, ja läpimeno kuukaudessa on noin 100 työtä. Liikevaihto oli vuonna 2022 noin 700 000 €.

”Autoala kehittyy vauhdilla, joten meidän pitää pystyä pyristelemään mukana ja kehittää toimintaa jatkuvasti. Maalaamoiden ketjuuntuminen aiheuttaa haastetta”, Sami kertoo.

Tavoitteena on kehittyä autoalan edelläkävijäksi ja säilyttää maanläheinen toimintatapa asiakkaiden kanssa. Markkinointiin tullaan panostamaan tulevaisuudessa enemmän.

Työaika tarvitaan tuottavaan työhön

Kesällä 2023 Vauriopiste siirtyi PPG:n digitaaliseen työympäristöön. Yritys otti käyttöön automaattisen värinsekoituskoneen MoonWalkin, Linq-järjestelmän ja ProcessManager-varastonhallintajärjestelmän. Vauriopiste päätyi näihin ratkaisuihin tehostaakseen maalarin työskentelyä ja parantaakseen töiden läpimenoa.

MoonWalkin sekoittaessa värejä maalari ehtii tehdä tuottavaa työtä, esimerkiksi peittelemään autoa valmiiksi maalaukseen. PPG Linq puolestaan poistaa fyysisten värimallien ruiskutuksen, mikä säästää materiaalia ja työaikaa merkittävästi. ProMa-varastonhallinta pyörittää maaleja ja tarvikkeita kulutuksen mukaan. Maalarien ei tarvitse enää pitää listaa viikon aikana syntyvistä puutteista.

Sami on ollut erittäin tyytyväinen kaikkiin uusiin ratkaisuihin. Yrittäjä voi nyt viettää vapaa-aikaa jääkiekkoillen ja moottorikelkkaillen ajattelematta yrityksen rutiinitöitä.

Pin It on Pinterest