Turun ammatti-instituutista ensimmäinen oppilaitoskumppani MoonWalk-käyttäjänä

Netta ja Aki ovat maalarimestareita ja TAI:n vanhoja opiskelijoita. Netta on vakituinen vauriokorjauksen ja työelämäyhteyden opettaja, ja Aki tekee opettajien sijaisuuksia.

Nykyaikaista opetusta suoraan Turusta

Mitä sanoisit tuoreen automaalarin palkkaamisesta, joka taitaa maalaamisen lisäksi maalaamon nykyaikaisen teknologian ja tuntee PPG:n premium-maalit? Kannattaa kysellä Turusta, koska sieltä alkaa valmistua ajoneuvoalan ammattilaisia juuri tähän tarpeeseen.

Turun ammatti-instituutti (TAI) on Suomen ensimmäinen oppilaitos, joka käyttää MoonWalkia, eikä varmasti viimeinen. Tämä sopii Turun ammatti-instituutin ajatusmaailmaan erinomaisesti, koska oppilaitos haluaa pysyä kehityksessä mukana – mielellään sen kärjessä.

Suomen ensimmäinen MoonWalk on otettu käyttöön TAI:n kumppanikorjaamossa, joten sen tuomat edut ovat tulleet tutuiksi. Suomen vauriokorjaamoissa on käytössä tällä hetkellä yli 30 MoonWalkia.

”Opiskelijat oppivat nyt jo koulussa ymmärtämään nykyaikaisia menetelmiä, joita he varmasti toivovat myös työelämään. Tulemme pienentämään hävikkiä, koska ”oho”-sekoituksia ei tule. Myös sävytäsmäävyydet ja ajansäästö ovat nykyisen koulutusmallin mukaan tervetullutta”, päätiimivastaava Hermanni Salonen kiteyttää.

Turun ammatti-instituutin päätiimivastaava Hermanni Salonen on toiminut 16 vuotta Turun ammatti-instituutissa autotekniikan lehtorina. Taustaltaan Hermanni on peltiseppä, ja suurimman osan opetusurastaan hän on opettanut vauriokorjausta. Hänen tehtävänsä koostuvat opetuksen ja olosuhteiden kehittämisestä ja opettamisen organisoinnista.

Oppilaitoksen pitkä historia edelläkävijänä

Turun ammatti-instituutissa on viimeiset kymmenen vuotta panostettu kunnolla oppimisympäristöjen ja menetelmien kehittämiseen. Viime vuonna Autoalan Keskusliitto AKL myönsi Vuoden ammatillisen koulutuksen järjestäjä -palkinnon TAI:lle.

Oppilaitoksella on poikkeuksellisen paljon yritysyhteistyökumppanuuksia ajoneuvoalan opetuksen tueksi: tavoitteena on ollut opetuksen laadun parantaminen, joka on onnistunut erinomaisesti. Nuorten puskaradion seurauksena hakijamäärä ja hakijoiden laatu on parantunut. TAI on myös menestynyt taitajakilpailuissa: kahdeksan viimeisintä kilpailua on tuonut huikeat kymmenen mitalia ajoneuvoalalle.

Coran kanssa yhteistyö on sujunut loistavasti: kontaktit eivät ole viikoittaisia, mutta aina kun apua tai koulutuksia tarvitaan, niin ne järjestyvät erittäin joustavasti. Coran jälleenmyyjän, Turun Kymppipalvelun, kanssa yhteistyötä on tehty jo yli 20 vuotta. Hermanni muistelee yhteistyötä olleen jo hänen ollessaan vasta oppilas TAI:ssa. Yhteistyö on erinomaista: Turun Kymppipalvelussa tiedetään oppilaitoksen tarpeet jo ennen kuin ehditään pyytää. Toimitukset ovat erittäin nopeita ja palvelu ykkösluokkaa. Tekninen tuki on puhelinsoiton päässä.

Opiskelijat viedään käsistä

Aikaa on nyt riittävästi maalaamisen opetteluun, ja koulusta valmistuu rautaisia osaajia. Ensi vaikutelma MoonWalkista on ollut positiivinen: opettajat käyttävät järjestelmää jo sulavasti. Täysipainoinen opetuskäyttö ei ole vielä käynnistynyt, koska koulutettavia on vain kourallinen paikalla: opiskelijat viedään käsistä korjaamoille. Turkulaisille on siis kysyntää jo nyt.

Pin It on Pinterest