Akaan Autotyö säilyttää juurensa yrityskauppojen myötä

Petri Suhonen aloitti uran autoalalla Akaan Autotyöllä. Nyt hän toimii nyt samoissa tiloissa yrittäjänä. Hän oli ammattikoulun työharjoittelussa Akaan Autotyössä vuosina 2006–2008. Innostus automaalaukseen löytyi, kun Petri pääsi maaliruiskun varteen kiinni ensimmäisiä kertoja oikeassa maalauskammiossa. Hän on myös 13-vuotiaasta asti ruuvaillut erilaisia moottoriajoneuvoja, ja autoharrastus viekin ison osan Petrin vapaa-ajasta.

Automaalaamosta kokonaisvaltaiseksi palveluntarjoaksi

Akaan Autotyö on Seppo Parikan vuonna 1982 perustama yritys. Aluksi yrityksellä oli vain automaalaamo, mutta myöhemmin se on laajentanut myös korjaamotoimintaan. Yhteistyö Coran kanssa on ollut useita vuosia joustavaa ja sujuvaa, ja toimitukset ovat saapuneet aina ajallaan. Vuoden 2023 alussa toteutuneen yrityskaupan myötä Akaan Autotyö sai uuden yrittäjän, Petri Suhosen.

Nykyisin yritys on kokonaisvaltainen vauriokorjaamo ja monimerkkihuoltokorjaamo. Asiakkaita vauriopuolella ovat vakuutusyhtiöt ja korjaamopuolella kuluttajat. Yrityskaupan myötä kokeneet maalarit jäivät maalaamoon töihin. Tuore toimitusjohtaja Petri Suhonen luottaa heidän ammattitaitoonsa.

Tutut maalarit jäivät yrityskauppojen myötä taloon.

”Ihmiset luottavat uudehkojen autojen automaattisiin turvaominaisuuksiin”

Akaan Autotyö panostaa asiakaskokemukseen.

Autoala kehittyy vauhdilla

Petri on ollut useamman vuoden töissä Ferrari–merkkiliikkeessä, josta on jäänyt halu antaa asiakkaille premium-palvelua ja hyviä asiakaskokemuksia. Uuden yrittäjän myötä firmassa keskitytään nykyaikaisiin työmenetelmiin ja halutaan kehittää prosessia.

”Alalla on valtava kehitysvaihe menossa. Autot kehittyvät ja varsinkin sähköautojen korjaukset vaativat erityishuomioita. Ihmiset luottavat uudehkojen autojen automaattisiin turvaominaisuuksiin, ja tämä voi lisätä kolarien määrää”, Petri pohtii.

Yrityksessä on avautunut uusia rooleja, ja työnkuvat on selkeytyneet: esimerkiksi töiden vastaanotosta vastaa nyt yksi henkilö.  Pienillä muutoksilla on saatu lisättyä töiden läpimenoa.  Lisäksi tuulilasien vaihto otettiin uudeksi toimialaksi yrityskaupan myötä. Asiakkaat ovat olleet tähän tyytyväisiä, ja laseja vaihdetaan nykyään päivittäin.

Tulevaisuuden tavoitteena yrityksellä on koko maan näkyvyys. Akaan Autotyö haluaa vastata kaikkiin vauriokorjaustarpeisiin Akaan seudulla. Ensimmäiset askeleet on jo tehty: uuden yrittäjän myötä on panostettu markkinointiin ja brändin luomiseen. Petri on ollut myös entisen Akaan Autotyön yrittäjän Simo Parikan kanssa tekemisissä toisinaan autoalan asioissa. Hän odottaa myös innolla alan tapahtumia ja verkostoitumista muiden Coran kumppaneiden kanssa.

Pin It on Pinterest