Cora tutustuu Finixan tuoteuutuuksiin

Coran henkilöstö ja jälleenmyyjät tutustuivat helmikuussa Finixan tehtaaseen ja tuotteisiin Belgiassa. Coralaisten lisäksi matkassa olivat jälleenmyyjät: Kiviniityn Auto- ja Maatalouskonehuolto Oy, Masivill Oy, Tarvikekolmio Oy, Turun Kymppipalvelu ja Etelä-Pohjanmaan Kolariosat Oy.

Matka alkoi Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti Brysseliä. Brysselissä vastassa oli Finixan Britannian ja Skandinavian vientipäällikkö Christian Nielsen. Matka jatkui Christianin johtamana junalla kohti Antwerpenia.

Finixalla tutustuimme ensin tehtaan tekniseen koulutustilaan, joka oli erittäin siisti ja puhdas. Tehtaan varastointi- ja logistiikkatilat noudattivat samaa kaavaa, ja käytössä oli esimerkiksi robotiikkaa tuotteiden siirtelyssä.

Tämän jälkeen vaihdoimme työvaatteet päälle ja lähdimme tutustumaan tuotteisiin käytännössä. Teknisinä kouluttajina Finixalta toimivat Maarten Saquet ja Mathias De Cort. Kouluttajat demonstroivat, miten tuotteet toimivat sekä mitä etuja ja hyötyjä tuotteilla on.

”Luulin tietäväni riittävästi jo tutusta tuotteesta, mutta yllätyksekseni tuli paljon uutta ja hyödyllistä asiaa, jota voin hyödyntää asiakasrajapinnassa”, toteaa Coran Avainasiakaspäällikkö Petteri Jokinen.

Finixa RED -hiomalaikkojen hintalaatusuhde on kohdallaan.

Teimme kattavan testauksen eri brändien hiomalaikoista. Kellotimme hionta-ajat, ja yksi kärkisijoista meni Finixa RED -hiomalaikalle. Opimme, että RED-laikoissa hiomajyvä on liimattu monesta palasesta, joten hioessa jyvä lohkeaa vapauttaen aina terävän kärjen. RED-laikassa on hintalaatusuhde hyvin kohdallaan, totesimme koko porukalla.

Seuraavaksi siirryimme maalauskammion puolelle kokeilemaan kammion huoltotuotteita. Finixan uutuustuote Powerpeel-suojapinnoite ruiskutetaan puhtaisiin ja kuiviin maalauskammion seiniin. Tuotetta on saatavilla kahdessa eri värissä: valkoinen kammion seinille ja läpinäkyvä valoille. Tuote ruiskutettiin Finixan painesäiliöruiskulla 3.0-suuttimella. Powerpeel on todella helppo ja nopea ruiskuttaa: vain yksi märkä kerros riittää.

Maali- ja lakkasumun tarttuessa ja värjätessä seiniä, Powerpeeliä voidaan ruiskuttaa päälle jopa seitsemän kertaa ennen sen repimistä. Käsillä tuotteen repiminen oli erittäin helppoa ja miellyttävää, koska tuote muodostaa joustavan kalvon. Kalvo lähtee yhtenä palana pois, eikä repeydy pieniksi palasiksi, joiden pois repiminen vie aikaa. Tätä tuotetta käytettäessä seiniä ei tarvitse pestä vedellä, mikä lisää siisteyttä, pienentää vesilaskua ja vapauttaa kammion nopeammin valmiiksi uusille maalauksille.

”Powerpeel oli oma suosikkini testatuista tuotteista, sillä tuotetta käytettäessä poistuu kammion pesussa ”vedellä läträäminen”. Minulla on kokemusta kammion pesusta vedellä, ja se on aika operaatio. Power Peel helpottaa tätä työvaihetta merkittävästi”, Petteri toteaa.

Powerpeel oli positiivinen yllätys.

Green Paint System -ruiskutuskuppijärjestelmä (GPS) on Finixan kehittämä ja patentoima laadukas kokonaisuus. PET-muovista valmistettu sisäkuppi on jopa 50 % ohuempi perinteisiin sisäkuppeihin verrattaessa. Ohut sisäkuppi muodostaa pienemmän alipaineen ja maali valuu paremmin ruiskuun. Vertasimme järjestelmää ja huomasimme merkittävän eron jätemaalin määrässä. Kun ruiskutetaan kuppi tyhjäksi, GPS todella kuluttaa kaiken maalin verrattaessa muihin markkinoilla oleviin kuppeihin. Huomionarvoisen maininnan sai myös kannen kiinnitys: on haastavaa saada kansi asetettua kiinni väärällä tavalla. Myös kiinnitysjärjestelmä herätti luottamusta siihen, että kuppi pysyy tukevasti kiinni ruiskussa.  

Itsetasoittuvat kitit ovat korjausmaalauksen vakiotuotteita.

Finixan tuotevalikoimassa on runsaasti erilaisia kittejä erilaisiin kohteisiin. Levitimme kittejä ja vertailimme niiden ominaisuuksia. Kouluttaja Maarten avasi GAP00-kittipurkin, ja havainnoimme yhdessä, että kitin ulkonäöstä jo pystyi päättelemään sen pysyvän tasalaatuisena eikä kuivuvan purkkiin.  n. Maarten muistutti, että tasalaatuisuus pätee kaikkiin Finixan kitteihin. Jos kittipurkki on kauan käyttämättä, kitti säilyy vuosia. Kitin kovete kuitenkin vanhenee nopeammin, eli on suositeltavaa käyttää uutta kovetetta kittiin, jos se on kauan käyttämättömänä.

Uudistuksia oli myös kittipuolella. Esimerkiksi itsetasoittuvat GAP25- ja GAP90-kitit ovat paikkakorjauksiin tarkoitettuja kevyitä kittejä. Kevyen segmentin kiteissä on ollut pitkään muutama markkinajohtaja, ja nyt Finixa on reagoinut tähän. Testatessamme näitä kahta kittiä havaitsimme jo muutaman levitysvedon jälkeen, että kitit alkavat itse tasoittua lopulliseen muotoonsa, eivätkä jättäneet kittireikiä tai huokosia. Molemmat kuivuivat samassa ajassa kuten normaalitkin kitit.

Kouluttajat vinkkasivat, että kittejä ei suositella sekoitettavaksi pahvin päällä, sillä pahvi on huokoista ja imee kitin kemikaaleja sisäänsä jo sekoitusvaiheessa, mikä vaikuttaa negatiivisesti kitin levittymis- ja kuivumisominaisuuksiin. Finixan GAP60-sekoitusalustalla oli helppo sekoittaa iso määrä kittiä: alusta ei ime pahvin tavalla kemikaaleja sisäänsä, vaan hylkii niitä, jolloin kovete ja kitti toimivat yhdessä kuten niiden kuuluukin toimia.  

Etelä-Pohjanmaan Kolariosat Oy:stä Tomi Ämmälä testailee Finixan teipin joustavuutta ja toteaa tuotteen erittäin toimivaksi.

Yhteenvetona matkasta jäi varmasti kaikille osallistujille uutta ja mielenkiintoista asiaa. Finixalle vihreät arvot ovat iso osa heidän agendaansa, mikä näkyy Finixan tuotteissa ja brändissä. Cora ja Finixa aloittivat yhteistyön jo kymmeniä vuosia sitten, ja koemmekin vierailun myötä, että kumppanuus jatkuu mallikkaasti vuosia eteenpäin.

Cora kiittää osallistujia ja toivottaa menestyksekästä Finixa-uutuuksien vastaanottoa.

Pin It on Pinterest