Viileä maali kuumille autoille

Ferrari lähestyi PPG:tä toiveenaan laskea maalauksen kuivauslämpötiloja. Autojen teollisessa maalauksessa lämpötilat ovat huomattavan paljon korkeampia kuin korjausmaalauksessa. Normaali kuivauslämpötila Ferrarin tuotantolaitoksella oli jopa 140 celsiusastetta.

Energiansäästön lisäksi lämpötilojen alentaminen tuo mukanaan sen, että kaikki osat voidaan maalata samalla tuotteella ja menetelmällä. Esimerkiksi hiilikuitumuovit eivät kestä korkeita lämpötiloja, vaan ne jouduttiin aiemmin maalaamaan erikseen. Saman maalausmenetelmän käyttö myös parantaa sävytäsmäävyyttä eri materiaaleista valmistettujen osien välillä. 

Vaikka PPG on yksi maailman suurimmista pinnoitevalmistajista, ei projekti ollut helppo. Pitkästä tuotekehityskokemuksesta huolimatta jouduttiin monia asioita ajattelemaan täysin uudesta näkökulmasta. Projekti kesti 18 kuukautta, jonka aikana PPG kehitti kokonaan uudentyyppisen hartsin ja kovettumismenetelmän maalille.

Ferrarin korkeat vaatimukset laadulle ja kuivumisnopeudelle sekä sävyjen suuri määrä asettivat omat haasteensa tehtävään. Siinä missä perinteisellä autotehtaalla on tuotannossa yhtäaikaa noin 15 sävyä, on Ferrarilla käytössä yli 70 eri sävyä. Sävystä riippumatta kuivumisominaisuuksien tulee toimia aina samalla tavalla.

Projektin lopputuloksena PPG onnistui laskemaan kuivauslämpötilan 90 celsiusasteeseen, eli laskua tuli 50 astetta. Merkittävä lämpötilan aleneminen tuo kustannussäästöjä ja säästää aikaa maalausprosessissa. Kun laatu pysyi yhtä hyvänä kuin aiemminkin, ollaan myös Ferrarilla tyytyväisiä lopputulokseen.

IRT-UV Spot Cure kuivaa sekunneissa

LED-valoilla toimiva käsikäyttöinen UV-kuivain on erittäin tehokas. Kuivaimella UV-tuotteiden kuivausajat putoavat minuuteista vain muutamiin sekunteihin. LED-ratkaisun ansiosta energiankulutus on erittäin vähäinen, eikä energiaa kulu lämmön tuottamiseen.

Tehokkaan LED-lampun käyttöikä on 20.000 tuntia. Laite kestää käytössä vuodesta toiseen ja kustannukset koko elinkaarelta jäävät hyvin alhaisiksi.

Sovi esittelykäynti Corasta tai tilaa suoraan itsellesi uusi kuivain.

Pin It on Pinterest