Työssä tapahtuva pölyaltistus

Pölyaltistus aiheuttaa vaaroja miljoonien työntekijöiden terveydelle

Työpaikan pöly saattaa saastuttaa tuotteita tai heikentää niiden laatua, ja näin ollen heikentää työpaikan tuottavuutta. Kun työntekijät altistuvat jatkuvasti pölylle, kulkeutuu pöly heidän mukanaan kotiin työvaatteissa, hiuksissa ja iholla. Näin pöly saattaa saavuttaa myös heidän lähimmäisensä. Tämän kaiken voi estää. Paras tapa vähentää pölyaltistuksen vaaroja on mennä suoraan lähteelle ja eliminoida pöly.

Pöly ja sinä

Pöly on yksi perustavanlaatuisista työterveyden ja -turvallisuuden vaaratekijöistä. Maalia ja kittiä hiottaessa muodostuu runsaasti helposti hengitettävää hienojakoista pölyä. Tämä voi ärsyttää ihoa, silmiä ja ylähengitysteitä.

Mitä pienempi hiukkanen, sitä todennäköisemmin se tunkeutuu syvälle keuhkoihin. Pölyaltistuksen oireita :

  • Ihottuma ja muut ihovaivat
  • Silmien ärtyminen ja punoitus
  • Nenän ja kurkun kipeytyminen
  • Astma ja keuhkoputkentulehdus
  • Vatsan ärtyminen
  • Nenäonteloiden, poskionteloiden ja seulaluun kasvanut syöpäriski.

Mirka on sitoutunut pölyttömään maailmaan

Mirka on pölyttömien hiomaratkaisujen tunnettu edelläkävijä, ja olemme onnistuneet siinä, jota monet ovat yrittäneet. Olemme pölyttömän hionnan alkuperäinen kehittäjä, ja siitä on sittemmin tullut alan standardi. Mirkan pölytön ratkaisu on yhdistelmä ergonomista sähkötyökalua, täysin symmetristä Abranet-hiomaverkkoa ja tehokasta imuria.

Abranet-verkossa on tuhansia reikiä. Jokaisen hiomahiukkasen ja lähimmän pölynkeräysreiän välimatka on enintään 0,5 mm. Hionta on käytännössä pölytöntä, koska imuri kerää pölyn. Tämä auttaa pitämään työympäristön puhtaana ja terveellisenä. Vähentämällä vaarallisten hiukkasten pölykuormitusta työteho ja motivaatio paranee.

Hioma-aineen ja hiottavan pinnan pölyttömyys estää pölynkeräysreikien tukkeutumisen ja pidentää hioma-aineen käyttöikää.

Myyttejä ja faktoja pölystä

Myytti: Pöly ei ole haitallista, jos pinnat puhdistetaan riittävän usein.
Totuus: Näkymätön pöly, joka voi leijua pitkiä aikoja ilmassa ja kerääntyä keuhkoihin, on vaarallisinta.

Myytti: Kaikki pöly on samanlaista.
Totuus: Pölytyypeillä on eroja. Esimerkiksi maalijäämät voivat olla erittäin myrkyllisiä ja pitkään hengitettynä kovapuun pöly on erittäin haitallista.

Myytti: Pölyttömät työkalut tekevät henkilösuojaimista tarpeettomia.
Totuus: Mirkan pölyttömät ratkaisut poistavat ilmasta melkein kaiken pölyn, silti on omaa terveyttä syytä suojata lisäksi henkilösuojaimilla.

Myytti: Pölyttömissä sähkötyökaluissa ja imureissa voi käyttää mitä tahansa hiekkapaperia.
Totuus: Kyllä ja ei. Niissä voi käyttää mitä tahansa paperia, mutta täysin pölyttömään lopputulokseen pääsee vain käyttämällä verkkomaisia hiontavälineitä.

Myytti: Pölytön ympäristö ei vaadi ylläpitoa.
Totuus: Pölyttömyyden ylläpitämiseksi tulee säännöllisesti vaihtaa suodattimet, pölypussit ja pölyttömän ratkaisun hioma-aineet.

Mirka Suojus + johto CE 230V +pölynpoistoletku 10m

10 m pölynpoistoletku ja CE 230V johto 3,5 m kestävässä suojuksessa. Suojus tekee hallinnasta helpompaa ja suojaa työstettävää pintaa naarmuuntumiselta. Ne osat letkusta ja johdosta, jotka eivät ole suojuksen sisällä pysyvät yhdessä koukku- ja simukkahihnojen avulla. Sis. liittimen. Suunniteltu käytettäväksi yhdessä Mirka® DEROS, Mirka® DEOS ja Mirka® LEROS -koneiden kanssa

Mirka tuotekoodi: MIE6515611 , EAN-koodi: 6416868714579

Pin It on Pinterest