Energiankulutus kuriin prosesseja kehittämällä

Energiankulutus kuriin prosesseja kehittämällä

Vauriokorjausalaa koskevat samat talouden muutostekijät, joiden vaikutuksia asiantuntijat ympäri maailman yrittävät nyt arvioida ja ennustaa mahdollisimman hyvin. Tarkkaa tietoa tuskin on kellään, mutta perusteltu oletus on, että esimerkiksi energiakustannusten kasvu tulee jatkumaan entisestään. Sähkön, öljyn, maa- ja nestekaasun hintamuutokset näkyvät jo nyt merkittävästi kohonneina käyttökustannuksina vauriokorjaamoalalla. Näihin ulkoisiin muutostekijöihin on meidän vaikea vaikuttaa, mutta omaan tekemiseemme sen sijaan voimme.

Hyödynnämmekö kaikki tiedossa olevat hyviksi todetut ratkaisut ja niiden tuomat edut ja säästöt? Olemmeko rohkeasti suunnannäyttäjiä ja tienraivaajia ja otammeko innolla uudet ratkaisut käyttöön? Tulevaisuuden voittajia tulevat olemaan ne yritykset, jotka kehittävät toimintojaan ja nauttivat uusien ratkaisujen tuomista eduista ja hyödyistä ensimmäisenä. Tekemällä asiat kuten aina ennenkin siirrymme kilpailussa itseasiassa taaksepäin, koska maailma ympärillämme muuttuu.

Työmenetelmiä, laiteratkaisuja ja tuotevalikoimia on hyvä katsella kriittisesti määräajoin. Mikä on maalauskammiomme käyttöaste, ja miten me sitä käytämme? Miten voimme vaikuttaa käytettyyn energiamäärään hallitsemalla ja pienentämällä sitä? Miten voimme säästää käyttökustannuksissa tekemällä työt nopeammin ja tehokkaammin ja silti parantaa työn laadukkuutta? Hyödynnämmekö esimerkiksi olemassa olevat infrapunakuivain- ja UV-kuivainratkaisut tehokkaasti kustannusten pienentämiseksi? Onko laitevalikoimamme kunnossa ja riittävä? Miten hallitusti tuotamme paineilmaa ja paljonko syntyy hukkaa? Kehitämmekö prosesseja ja työmenetelmiä riittävällä tiheydellä?

Voimme helposti esittää lukuisia kriittisiä kysymyksiä itsellemme, mutta onneksi ratkaisuja ja vastauksia on myös olemassa. Kysy rohkeasti edustajiltamme lisää, sillä vauriokorjauksen tuote- ja laitevalmistajien kehittämistä hyvistä uusista ratkaisuista ja vaihtoehdoista saat meiltä uusimmat tiedot.


Antoisia lukuhetkiä

Tom Sandell
Cora Refinish Oy

Pin It on Pinterest