Maalattavan pinnan puhdistuksen merkitys

Maantiensuola on talvisin maalarin painajainen.

Auton kylkiin kuivunut maantiesuola on eräs pahimmista puhdistettavista. Karheuden saa poistettua muutenkin kuin hankaamalla maalipinnan pilalle. Etenkin talvisin maantiesuola on vuoden ikävimpiä ilmiöitä jokaiselle autonsa maalipinnasta huolehtivalle. Tämä tulee huomioida myös maalausprosessin aikana.

Esipesun tärkeyttä ei voi painottaa milloinkaan liikaa, ja sen vuoksi se on yksi tärkeimmistä työvaiheista, ellei jopa tärkein. Maantiesuola halutaan saada irti esipesulla, jotta suolakuraa ei hangata terveeseen maalipintaan. Väärillä tuotteille maalipintaa vasten pyyhittäessä lika naarmuttaa maalipinnan kuin hiomapaperi.

Ennen työn aloittamista autolle on suositeltavaa suorittaa esipesu, joka sisältää liuotinainetta. Tämän jälkeen, kun pinta on kuivunut, varmistetaan suolajäänteiden pesu esimerkkisi Finixan vesipohjaisella pesuaineella (DGR), joka poistaa erinomaisesti jäljellä olevat suola- ja saippuajäänteet. Sen lisäksi, että Finixan DGR on täydellinen tuote työvaiheeseen, se on myös luontoystävällinen, ja sitä voidaan käyttää ilman suojavarusteita.

Vesipohjaiset pesuaineet eivät kuitenkaan poista kaikkia öljypohjaisia epäpuhtauksia, joita voidaan havaita pienpoistossa. Pienpoisto on yksi vaihe, joka kuuluu ennen maalausta tehtäviin pesurutiineihin. Tavallisesti ainakin vanteet ja kylkien alaosat ovat pienpoiston tarpeessa. Tähän toimenpiteeseen on käytettävä liuotinpohjaista pesuainetta, kuten esimerkiksi PPG:n D837:ää tai voimakkaampaa D845:tä, joka soveltuu parhaiten alumiinin puhdistukseen.

Auton muoviosiin kertyy pesun yhteydessä hankaussähköä, joka vetää puoleensa epäpuhtauksia. Esipesut suoritetaan samalla kaavalla kuin muutkin kohteen osat, mutta liuotinpesuun on hyvä käyttää antistaattista pesuainetta. Tähän erinomainen valinta on PPG:n D846, joka ei pelkästään poista epäpuhtauksia, vaan samalla poistaa puskurien muoviosista sähköisyyttä.

Pohjatyövaiheiden välissä tehtävistä välipesuista ei ole haittaa vaan enemmänkin hyötyä. Kittitöiden jälkeen hiontapölyt tulee imuroida tai mikäli asiakkaalla on käytössä esikäsittelytila, hiontapölyt voi puhaltaa paineilmalla puhtaaksi. Tämän jälkeen on suositeltavaa suorittaa liuotinpesu ja ennen maalausta kammiossa vielä vesipohjainen pesu.

Kaikki puhdistukseen CoraShopista

Pin It on Pinterest