Liikunta auttaa jaksamaan

Säännöllisellä liikunnalla on suotuisia vaikutuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiimme. Arkiliikunta tuo puhtia päivään ja auttaa meitä jaksamaan työssä sekä palautumaan rasituksesta. Liikunta parantaa mielialaa ja torjuu masennusta.

Coran henkilöstön Sports Tracker -tiimin avulla kannustamme toinen toisiamme harrastamaan liikuntaa säännöllisesti, ja samalla todennamme liikuntasuoritukset. Tiimin liikuntatavoitteeksi on määritelty vähintään kolme tuntia hikiliikuntaa viikossa, vähintään kolmena eri suorituskertana.

Sports Trackeriin tallentuvassa liikuntasuorituksessa toiset tiimiläiset näkevät tiedot suorituksesta, kuten esimerkiksi kartalla näkyvä suorituspaikka tai reitti, suorituksen tyyppi ja kesto sekä tiimiläisen niin halutessa valokuva.

Coran kirjanpitäjällä Päivi Peltolalla on positiiviset kokemukset Sports Trackerin käytöstä. Tiimissä hän on ollut mukana alusta asti, noin kahden vuoden ajan. ”Kyllä ryhmähenki todella kannustaa. Ei tee mieli jättää viikkoa väliin ilman minkäänlaista suoritusta”, toteaa Päivi.

Cora palkitsee saavutetuista tavoitteista SmartumPay-sovelluksella käytettävällä Smartum-edulla, jolla voi maksaa omavalintaisia liikunta- ja kulttuuritapahtumia. Harrastaessaan maksutonta lajia, esimerkiksi lenkkeilyä, voi ansaitsemallaan edulla käydä vaikkapa elokuvissa.

”Aiemmin käytössämme oli Smartum-setelit. SmartumPay meille tuli käyttöön vasta nyt korona-aikana, joten kokemukset siitä ovat vielä vähäisiä. Koitan kerätä kuukausittaisilla eduilla ”kassaa”,

jota sitten hyödynnän yhdellä kertaa jonkin ryhmäliikuntapaikan kuukausimaksuun. Osan haluan ehdottomasti käyttää myös kulttuuriin”, summaa Päivi Smartum-edun käyttöä.

Säännöllinen liikunta tekee hyvää. Liiku sinäkin.

”Eniten tämä tiimisysteemi kannustaa itseäni, vaikka samalla seurataankin henkilöstön liikkumista. Ja muiden tiimiläisten seuraaminen on myös hauskaa, saa samalla vinkkejä vaikkapa lajin- tai maiseman vaihtoon”, kertoo Päivi lopuksi.

Pin It on Pinterest