Selemix Aqua tarjoaa ympäristöystävällistä maaliteknologiaa

Koemaalaus Selemix Aqualla

Selemix Aquan vesiohenteisten maalien myötä merkittävä liuotinpäästöjen väheneminen näkyy työskentelyilman paranemisena ja palo- ja räjähdysvaaran vähenemisenä, mikä takaa paremman työturvallisuuden.

Cora Refinish Oy:n tekniset myyjät Petteri Jokinen, Jari Tapiola sekä Tomi Marttelin saivat mahdollisuuden tutustua Raskasmaalaus Juha Tuomolan tiloissa Selemix Aqua -tuoteperheen akryylipohjaiseen vesiohenteiseen kertamaaliin ja sen hyötyihin maalaustyössä. He saivat hyvää opastusta nykypäiväisten pienteollisuusmaalaamoiden laitteiden oikeaoppisesta käytöstä yrittäjä Juha Tuomolalta.

Tuotetestissä oli Selemix Aqua 8–110 2K akryyli WB single stage -pohja-/pintamaalinyhdistelmä. Tuote soveltuu ruiskutettavaksi suoraan teräkseen, galvanoituun teräkseen sekä alumiinipintoihin. Esikäsittelyt tehdään maalattavan kohteen mukaisesti.

Selemix Aqua soveltuu erityisesti käyttöön yrityksille, joille on tärkeää:

 • Vihreät arvot – katseet on suunnattu vahvasti tulevaisuuteen, jossa pyritään pienentämään VOC-päästöjä.
 • Korkea korroosiokestävyys yhdistettynä pienentyneeseen materiaalimenekkiin – kuivakalvon ollessa vain 120 µm päästään SFS-EN ISO 1294-2 C5M-luokkaan
 • Energiatehokkuutta – maalattavan kohteen kuivatusta ilman vahvoja liuotinpäästöjä..

Tuote kestää hyvin mekaanista ja kemiallista rasitusta. Maalattavat kohteet, joihin tuote soveltuu erityisesti, ovat tunnetusti korkealaatuisia ja erittäin hyvin viimeisteltyjä teollisia maatalouslaitteita ja -koneita sekä maanteillä liikkuvaa kuljetuskalustoa.

Selemix Aquan ylivoimaiset ominaisuudet

Peittokyky ja täyttökyky

Peittokyky ylitti kaikki odotukset. Tuote oli todella vaivaton maalata, jopa 150 µm märkäkalvo saatiin ilman ongelmia. Maali tuntui tunkeutuvan pieniinkin rakoihin luoden tasaisen ja kiiltävän kalvon vaivattomasti.

”Ylimaalatessa kappaletta välittämättä pinnan koukuista ja kiinnikkeistä, maali peitti koukkujen alapuolet ja kulmat sekä kantit yhdellä ruiskutuskerralla, edelleenkään yrittämättä edes ruiskuttaa niiden osien alapuolia tai sisäkantteja eri suunnista,” kuvailee Tomi Marttelin

Tuote on siis tasapainoinen ja yllätyksetön ruiskuttaa.

Testimaalauksessa ylivoimainen peittokyky ylitti kaikki odotukset.

Kuivuminen

”Vesiohenteisen maalin, jolla märkäkalvoa saavutetaan 150 µm yhdellä ruiskutuskerralla, kuivuminen yllätti positiivisesti”, Jari Tapiola kuvailee.

Tuote kuivui hyvin nopeasti kosketuskuivaksi, ja loppukovettuminenkin tapahtui yön yli kuivuessa. Aamulla tuote oli täysin kuiva, ja pinta oli liukas sekä erittäin kovan oloinen.

Tiesithän tämän Selemix Aquasta?

Maalijärjestelmään kuuluu 14 sekoitusväriä, jotka ovat tiivistettyjä pastoja. Näiden avulla maalaamo pystyy sävyttämään kaikki teollisuuden tarvitsemat värisävyt. Sekoituspastoihin kuuluu myös alumiini, jonka avulla saadaan sävytettyä metallihohtosävyjä 2K-maalausjärjestelmään. Erillistä lakkakerrosta ei tarvita, jolloin säästetään aikaa ja materiaalia.

Järjestelmään kuuluu kuusi pintamaalien sideainetta

 • Polyuretaani-pintamaali, kiiltävänä ja mattana
 • Single Stage -pintamaali suoraan metallipinnoille, kiiltävänä ja mattana
 • Synteettinen 2K-pintamaali, kiiltävänä ja mattana
 • Järjestelmästä löytyvät myös epoksi- ja polyuretaanipohjamaalit sekä vesipohjainen rasvanpesuaine.

Edut maalaamoille ja teollisuudelle

 • VOC-päästöt vähenevät
 • Työntekijöiden turvallisuus paranee
 • Ympäristöystävällinen vaihtoehto
 • Uusin maaliteknologia käytössäsi.

Nyt kelpaa hymyillä. Maalaus on hoidettu ja odotellaan kuivumista yön yli.

Pin It on Pinterest