Q1 Anti-Static Gun häätää jokaisen partikkelin maalattavalta pinnalta

Keskity maalaamiseen ilman epäpuhtauksia

Q1 toi tänä kesänä markkinoille tehokkaan ja edullisen, sähköisyyden poistavan Q1 Anti-Static Gun -laitteen. Päivittäisessä työssä sen merkittävämpänä etuna on staattisen varauksen poistaminen työstettäviltä pinnoilta, joita maalaamoympäristön työmenetelmät vääjäämättä pintoihin saavat aikaan. Pinnan puhaltaminen, puhdistaminen, hionta, teippaaminen, käsittely ja kappaleen siirtäminen paikasta toiseen synnyttävät sähköistä varausta. Täysin tuttu tilanne kaikille esimerkiksi muoviosien käsittelyn yhteydessä.

”Muutaman valmistajan pohjustamattomat puskurit ovat olleet välillä todella ongelmaisia sähköisyyden kannalta”, kertoi yrittäjä Niko Vuori, Värivuori Oy:stä.

Pakkaus sisältää yhden Q1 Anti-Static Gun -laitteen, käyttöohjeet, laturin, magneettisen seinätelineen ja neljä adapteria.

”Varsinkin uusien raakamuovisten puskureiden tai listojen kohdalla käytettäessä Q1 Anti-Static Gun on oiva työkalu sähköisyyden poistoon. Valmiin maalipinnan jälkikäsittely epäpuhtauksien osalta käytännössä poistui ja aika, joka tuottamattoman työn tekemiseen kului, väheni dramaattisesti, ellei jopa poistunut kokonaan. Olen erittäin tyytyväinen tuotteeseen”, Niko jatkaa.

Cora Refinish Oy:n teknikoista Jukka Rinne ja Tomi Marttelin kokeilivat myös antistaattisen pistoolin toimintaa ja toimivuutta Vantaan sävyttämön maalauspisteellä. Teknikot kokeilivat, kuinka Q1 Anti-Static Gun toimii peltisellä lokasuojalla ja puskurilla, jossa oli raakamuovia ja pinnoitettua pintaa.

Testissä kaksikko pudotti pintaan erilaisia epäpuhtauksia kuten pölyä, karvoja ja vaatekuituja. Jokainen näistä kiinnittyi pintaan, jota ei ollut käsitelty sähköisyyden poistajalla. Osa roskista kiinnittyi muovipuskuriin jopa kappaleen vierestä pudotettuna, suorastaan imeytyen horisontaalisesti kohti kappaletta.

”Sama koe suoritettiin sen jälkeen, kun olimme puhaltaneet kappaleet kauttaaltaan, ikään kuin pinta pistoolilla maalaten lävitse. Käsiteltyjen pintojen päältä pudotettaessa yksikään partikkeli ei kiinnittynyt pintaan vaan liukui pinnasta lattialle”, toteavat Rinne ja Marttelin yhtyen Niko Vuoren kokemukseen.

Q1 Anti-Static Gun poistaa maalattavasta pinnasta sähköisyyden, mikä on jo yksi työturvallisuuttakin lisäävä tekijä. Poistamalla sähköisyyttä ennen pinnan puhdistamista helposti syttyvillä tuotteilla vähennetään myös tulipaloriskiä maalamoissa. Lisäksi sen käyttö ennalta ehkäisee epäpuhtauksien päätymistä maalaukseen, jolloin jälkityön määrä vähenee, ja tuottamattoman työn osuus saadaan minimoitua roskien poiston osalta.

Tilaa omasi heti:

asiakaspalvelu@corarefinish.fi • 010 8210 100

Pin It on Pinterest