Pääkirjoitus 1/2021: Kokonaisuus on monen tekijän summa

TÄSSÄ NUMEROSSA

2

;

Kokonaisuus on monen tekijän summa

;

3

;

Ajankohtaista

;

4

;

Täyden palvelun
vauriokorjaamo Tampereella

;

5

;

Mobiilisovellus PPG ProductApp

;

6

;

MoonWalkin suosio kasvaa

;

7

;

MoonWalk rahoitus

;

8

;

Uutuus – PPG D8177 Kirkaslakka -markkinoiden nopein

;

10

;

Testissä PPG D8177 markkinoiden nopein

;

11

;

Selemix brändi uudistuu

;

12

;

Varaosat haltuun ProcessManagerin avulla

;

13

;

IRT Minispot kuivain

;

14

;

Carolux telinevalikoima kasvaa

;

15

;

Uutuus – 3M™ Performance maaliruisku

;

Kokonaisuus on monen tekijän summa

Kokonaisuus syntyy monen tekijän summasta. Tehokkaan ja tuottavan toiminnan yhtenä edellytyksenä ovat ajanmukaiset tilat, työkalut, laitteet ja varusteet. Näiden tarkoituksenmukainen käyttäminen tuotannossa aikaansaa luonnollisesti aina käyttökustannuksia, mutta parhaimmillaan näihin kustannuksiin voidaan vaikuttaa onnistuneilla laitevalinnoilla ja oikeanlaisella käytöllä.

Uudenaikaisen taajuusmuuntajaohjatun paineilmakompressorin käyttäminen vähentää sähkönkulutusta. Tämä johtuu siitä, että se kuormittaa sähkönsyöttöverkkoa vain silloin, kun paineilmaa käytetään, jolloin ei synny hukkaa. Maalauskammion ohjauksessa taajuusmuuttajien käyttö on jo tuttua, mutta parhaimmillaan hyöty saadaan edistyksellisillä ohjauksilla, joissa kussakin työvaiheessa käytetään juuri siihen tarvittavaa ilmanvaihtoa ja lämmitystehoa. Nämä kaksi edellä mainittua asiaa ovat vain tyyppiesimerkkejä toiminnan alueista, joihin on hyvä kiinnittää huomiota. Usein näiden etujen hyödyntäminen jää ainakin osittain tekemättä, koska kaikkia laitteiden ominaisuuksia ei riittävästi tunneta.

Uusiin nykyaikaisiin tuotteisiin siirryttäessä voi olla, että perinteisesti noudatetut työskentelyajat ja työvaiheet eivät enää ole optimoituja uuden tuotteen mahdollistamiin etuihin nähden. Alhaisemmassa lämpötilassa ja nopeammin kuivuvan lakan edut jäävät suurelta osin hyödyntämättä, jos ilmanvaihdon ohjaukseen ei tehdä muutoksia. Infrapunakuivauksen käyttö esikäsittelytilassa voi rytmittää päivän tuotantosuunnitelman ja läpimenon parhaimmillaan kokonaan uudestaan. Näissä asioissa hyvä yhteistyö tuotteiden käyttäjien ja tuotteiden toimittajien kesken on ensiarvoisen tärkeässä asemassa. Oma vastuunsa on myyjällä, jonka on tunnettava ratkaisut ja laitteet, joita edustaa ja tarjoaa. Haluamme olla tässä paras yhteistyökumppani, nyt ja tulevaisuudessa.

Antoisia lukuhetkiä

Tom Sandell
Cora Refinish Oy

Pin It on Pinterest