Laadun osatekijät

TÄSSÄ NUMEROSSA

2

;

Laadun osatekijät

;

3

;

Vastaa lukijakyselyyn ja voita

;

4

;

Laitehuolto osaksi arkea

;

5

;

Seuraa Mirka DEROS -hiomakoneen suojahelman kulumista
SATA-koulutus Rajamäellä

;

6

;

Moonwalk ja DaisyWheel

;

7

;

Ajardos Oy käyttää PPG-tuotteita
Selemix Mini-spektro

;

8

;

Tekninen vinkki: RapidMatchGO

;

9

;

CABAS ja ProcessManager
Vinkki ProMa-käyttäjälle

;

10

;

Maalaamon ja korikorjaamon Herkules-nostimet

;

11

;

Maalaamolaitteiden puhallinmoottoreissa on suuria eroja
Säätöjigijärjestelmä Celette Cameleon Plus

;

12

;

Vauriokorjaamon LEAN on jatkuvaa kehittämistä

;

13

;

UUTUUS: Hedsonin IRT-UV SmartCure
PPG:n UV-tuotteet

;

14

;

Cora Akatemia ja PPG:n johtamiskoulutus

;

15

;

FINIXA-tuoteuutuudet

;

16

;

Takasivun kampanja

;

Yksi edellytys hyvän laadun ylläpitämiselle on säännöllinen huolto. Huoltoa kaipaavat sekä henkilöstö että työvälineistö, jotta suorituskyky säilyy hyvänä.

Sanotaan että armeija marssii vatsallaan ja on ymmärretty, että huollon merkitys on suuri. Moni varusmiespalveluksen suorittanut muistaakin ampuneensa hyvää tauluammuntatulosta tavoitellessaan kohdistuslaukauksia, ennen kuin on siirtynyt tavoittelemaan sitä omaa parasta suoritustaan.

Ajoneuvojen korjausmaalauksessa tavoitellaan päivästä toiseen virheettömiä huippusuorituksia. Tästä huolimatta maaliruisku joka on maalarin tärkein työkalu, jätetään usein vaille riittävää huoltoa ja huomiota. Kuinka moni tarkistaa säännöllisesti viuhkan kunnon, huoltaa ruiskua siihen tarkoitetuilla oikeilla välineillä ja noudattaa muidenkin työkalujen huollossa säännöllistä rutiinia?

Jokaisen toiminnanharjoittajan velvollisuutena on jo vuosia ollut laatia Räjähdyssuojausasiakirja (RSA), johon liittyy olennaisena osana yhtiön siivousohjelma. Kun tähän työturvallisuutta parantavaan velvoitteeseen lisätään siihen luonnollisesti kuuluva työskentelyvälineiden huolto, siirrytään kuin huomaamatta byrokraattiselta tuntuvasta velvoitteen täyttämisestä suorituskykyä ja turvallisuutta parantavaan ja hyvän laadun varmistavaan toimintamalliin.

Lue lehdestämme työkalujen huoltamiseen liittyviä esimerkkejä ja tee omassa yrityksessäsi arvio toimintatavoista. Vältä korjaus- ja uusintatöitä ja tee työt kerralla luovutusvalmiiksi.

Antoisia lukuhetkiä

Tom Sandell
Cora Refinish Oy

Pin It on Pinterest