Tekninen vinkki

Electrocoat-pinnoitetun lokasuojan maalaus PPG-tuotteilla

Coran teknikko Petteri Jokinen aloitti maalauksen asettamalla lokasuojan telineeseen ja poistamalla tuotetarrat sekä puhdistamalla kohteen huolellisesti rasvanpoistoaineella.

DP4000-tartuntapohjamaali ruiskutettiin yhdellä märällä kerroksella. Hyvien tartuntaominaisuuksiensa ansiosta tuote ei vaadi Electrocoat-pinnoitettujen uusien paneelien hiontaa ennen ruiskutusta, ja sen päälle voidaan ilman hiontaa maalata viiden päivän ajan. Ruiskutusvalmista seosta kului tähän 66 grammaa, ja kohde oli valmis päälle maalattavaksi 20 celsiusasteessa 15 minuutin välihaihdunnalla. 

Seuraavaksi lokasuoja ruiskutettiin vesiohenteisella PPG Envirobase -värimassalla. Ruiskutustekniikkana ensin harso, sitten 70-prosenttisen märkä, ja lopuksi kontrollikerros. Paine 1,8 – 2,0 baaria, kontrollivaiheessa paine asetetaan 1,5 baariin ja ruiskutetaan hieman kauempaa liipaisin pohjassa tasainen kerros.

Jokaisen ruiskutuksen jälkeen käytettiin puhallinta nopeuttamaan maalin kuivumista.

Värin ruiskutukseen meni aikaa alusta loppuun asti noin viisi minuuttia, ja värimassaa kului 193,2 grammaa. Tulokseksi saatiin tasainen ja täyteläinen pinta.

Kohteessa käytettiin lakkana nopeaa D8175 -kirkaslakkaa. Paineeksi asetettiin 2,2 baaria, ja kaksi märkää kerrosta ruiskutettiin viiden minuutin välihaihdunnalla. Ensimmäisen kerroksen jälkeen pinta oli puolikiiltävä/kiiltävä, ja pientä nyppyä sai jäädä näkyviin ennen toista kerrosta. Tällä säästettiin sekä materiaalia että aikaa. Välihaihdunnan jälkeen ruiskutettiin täyteläinen ja valmis pinta, joka peitti mahdolliset nypyt.

Pinnalle annettiin viiden minuutin haihdunta-aika, jonka jälkeen lakka kuivui uunituksessa 60 celsiusasteessa viisi minuuttia. Lakka säilytti laadukkaan kiillon, ja sen kulutus oli 150 grammaa.

Mahdollinen kiillotustyö on tehtävä saman päivän aikana kohteen jäähdyttyä. 

Pin It on Pinterest