ProcessManagerilla aina tehokas varasto

Automaalaamo H. Haapoja on Henry Haapojan vuonna 2015 perustama automaalaamo ja kolarikorjaamo Lapualla. Yritys muutti nykyisiin tiloihin elokuussa 2023, jolloin alkoi myös kumppanuus Coran kanssa.  Henry Haapoja on yrityksen omistaja. Henkilökuntaan kuuluu Henryn lisäksi automaalari Sami Mäkiranta.

H. Haapoja solmi InCar-kumppanuuden elokuussa 2023, mikä on tuonut mukavasti lisää töitä vakuutusyhtiöiltä. Yritys tekee pääasiassa vakuutusyhtiön asiakkaille kolarikorjauksia ja maalauksia. Yritys tekee myös lasitöitä henkilöautoihin, pakettiautoihin ja mopoautoihin. Suurin osa asiakkaista on Lapualta tai noin 50 kilometrin säteeltä.

H. Haapoja on kasvava yritys, jonka liikevaihto on noin 300 000 € vuodessa. Vuositasolla läpimeno on 250–300 työtä. Yritys on investoinut erityisesti uusiin toimitiloihin ja korjaamolaitteisiin.

”Autojen kehittyessä korjaamolla pitää olla nykyaikaiset kalibrointi- ja diagnostiikkalaitteet, jotta koko korjausprosessi saadaan tehtyä yhden katon alla. Pyrimme kulkemaan kehityksen mukana”, Henry toteaa.

Yritykselle tärkeitä asioita ovat tehokas läpimeno ja energiatehokkuus. Yhtiöllä on käytössä PPG ProcessManager -varastonhallintajärjestelmä, jonka avulla yritys on saanut vähennettyä varaston arvoa merkittävästi. Järjestelmän avulla maalia ja tarvikkeita voidaan tilata suoraan kulutuksen mukaan ilman paperilappuja ja materiaalien yllättävää loppumista.

Henry Haapojalle moottoriajoneuvot ovat ammatin lisäksi harrastus.

Kumppanuus Coran kanssa on siis alkanut loistavasti. Kaikkiin kysymyksiin on aina saatu nopea vastaus, ja toimitukset ovat toimineet sovitusti. Myös PPG:n tuotteiden sävytarkkuus ja maalausten loppukuivuminen saavat kehuja Henryltä.

”Saamme tehtyä ja luovutettua työt asiakkaille nopeammin ja pääsemme aloittamaan uudet työt mutkattomasti”, Henry tiivistää.

Vapaa-aikana Henry harrastaa moottorikelkkailua ja toimii kartanlukijana ralleissa. Henryn mukaan työnteko ei ole mielessä, kun ”nuotteja luetaan kovassa vauhdissa”.

Pin It on Pinterest