Kiitokori saa suuren avun ProcessManagerista projektinhallinnassa

Kiitokori Oy on perinteikäs, vuodesta 1947 asti Kausalassa toiminut erikoisajoneuvoja valmistava yritys. Valikoimaan kuuluvat kirjastoautot, päiväkotibussit, erilaiset turvallisuussektorin ajoneuvot kuten vankienkuljetusbussit, liikkuvat sosiaali- ja terveyspalveluja tuottavat ajoneuvot kuten verenluovutusbussit, lentokentillä käytettävät jäänpoistoautot sekä paloautot ja muut pelastussektorin ajoneuvot. Yritys valmistaa myös kevyempiä, pakettiauto- ja minibussiluokan erikoisajoneuvoja tilaustöinä.

Perinteiset menetelmät eivät olleet vaihtoehto

Tuotteiden ja niissä toteutettavien asiakaskohtaisten ratkaisujen suuri kirjo tekee toimitusprojektin kaikkien vaiheiden hallinnasta haastavaa. Laadukkaan ja aikataulussa valmistuvan tuotteen lisäksi vaaditaan joustavuutta projektin jokaisessa vaiheessa.

Perinteiset toiminnan- ja tuotannonohjausjärjestelmät vastaavat näihin haasteisiin heikosti, kun projektin virstanpylväitä ja kriittistä polkua ei voida täysin määrittää ennakolta. Yhdessä yrityksen tarpeisiin räätälöitävän järjestelmän kanssa perinteisempi järjestelmäprojekti ohjelmistotalon kanssa ei ollut vaihtoehto.

”ProcessManagerin, eli ProMan, käyttöönotto Coran kanssa ylitti odotukset. Kiitokorin ProMa rakennettiin auttamaan virstanpylväiden hallintaa helposti, ja koko organisaatio saa ilman ylimääräistä työtä hyvän visuaalisen näkymän ajantasaiseen tilanteeseen. Tämä auttaa poikkeamiin reagoinnissa sekä niiden tunnistuksessa ja hallinnassa”, Kiitokorin ICT- ja laatupäällikkö Sami Ceder kommentoi.

Cora muodosti hyvin nopeasti ja sujuvasti käsityksen siitä, mitkä ovat Kiitokorin erityishaasteet projektin hallinnassa ja tiedonkulun parantamisessa. Nyt työaikaa ei mene tuottamattomaan työhön, kun kaikki saavat tiedon esimerkiksi prosessin aikana muuttuneista lähtötiedoista tai hankinnassa tapahtuneesta poikkeamasta. Aika käytetään ongelman ratkaisuun ja resurssien järkevään käyttöön.

Koko organisaatio on sitoutunut ProMan käyttöön

ProMa on koko organisaation käytössä: myynti, suunnittelu, osto ja varasto kuittaavat ProMaan omien osaprosessikohtaisten virstanpylväidensä tilanteen, ja projektinhallinnassa tarvittaessa muokataan aikataulutusta. Valmistus näkee jokaisen projektin ajankohtaisen tilanteen, mikä mahdollistaa tehokkaan resurssien käytön. Valmistus lisäksi kuittaa omat työvaiheensa valmiiksi, eli ”siirtää auton eteenpäin tuotantolinjalla” ProMassa.

Samalla tuotetaan ja tallennetaan vaihekohtainen laatudokumentaatio suoraan ProMassa. Tämä on yritykselle tärkeää ISO9001- ja ISO14001-järjestelmien puolesta, koska ajoneuvovalmistus on hyvin tarkkaan säänneltyä turvallisuuden varmistamiseksi.

Kiitokorin ajoneuvot maalataan PPG:llä

Värivaunu Oy on toiminut itsenäisenä yrittäjänä Kiitokori Oy:n tiloissa noin kaksi vuotta. Värivaunu Oy tarjoaa kattavan palvelukokonaisuuden kaikissa maalaukseen liittyvissä asioissa, ja se vastaa myös Kiitokori Oy:n valmistamien erikoisajoneuvojen pintakäsittelystä sekä viimeistellyn ulkonäön saavuttamisesta.

”Yhteistyö Coran kanssa on jatkunut heti perustamispäivästä tähän päivään saakka. Viimeisin suuri kehitysaskel otettiin reilu puoli vuotta sitten, kun siirryttiin aikaisemmin käytetystä Delfleet F3113 -sideaineesta käyttämään Delfleet One F8000 -sideainetta”, kertoo Värivaunun yrittäjä Harri Vilén.

Yrittäjän mielestä vaihdos on tuonut heille luotettavuutta sekä helpottanut prosesseja ja laadun hallintaa. Myös hyvän peittokyvyn ja pitkän aukioloajan myötä materiaalisäästö nousi esille keskusteluissa ja Delfleet One UHS F8650 -kirkaslakan suora yhteensopivuus lisää myös laadullista varmuutta ja pienentää varaston arvoa.

Maalilinjan vaihdos sujui täysin mutkattomasti. Uudet Delfleet One -pastat sekoittimineen ovat suoraan yhteensopivat käytössä olevaan sekoituskoneeseen. Uusi sideaine ja sävypastat syötettiin ProcessManager-varastonhallintajärjestelmään. Kovettajat ja ohenteet olivat jo Delfleet One F8650 -kirkaslakan käytön myötä tuttuja tuotteita.

Pin It on Pinterest