Auranmaan Autolle Suomen ensimmäinen MoonWalk

Auranmaan Auto Oy on Pauli Laakson perustama perheyritys, joka aloitti toimintansa vuonna 1994. Vuoden 2016 lopulla aloitettiin sukupolvenvaihdos, jonka yhteydessä uusiksi omistajiksi tulivat Miika ja Marjukka Sahalaakso. Vuonna 2018 yrityspohjaa laajennettiin, ja yrityksen pitkäaikainen maalari Rami Niemi siirtyi osaomistajaksi.

Auranmaan Autossa työskentelee tällä hetkellä omistajat Miika ja Rami. Heidän lisäkseen työntekijöitä on yksi. Liikevaihto on viime vuosina ollut noin 230.000 euroa, mutta käynnissä olevalta tilikaudelta odotetaan noin 280.0000 euron liikevaihtoa. Yritys on osa Awux-ketjua, ja siitä käytetäänkin nimeä Awux Auranmaa.

MoonWalkin myötä harppaus uuteen aikaan

Auranmaan Auto siirtyi maalaustyön uudelle aikakaudelle ensimmäisenä Suomessa, kun osaksi toimintaa otettiin PPG:n automaattinen MoonWalk-väriensekoituskone. Tarkoituksena on saada aikaan parempaa laatua ja enemmän tulosta.

”MoonWalkin avulla pyrkimyksemme on profiloitua oman alamme huippuosaajaksi, joka käyttää työssään parhaita mahdollisia työkaluja ja prosesseja. Haluamme olla tällä alueella paras ja ensimmäinen vaihtoehto asiakkaille kolarivahinkojen yhteydessä sekä olla ylpeitä siitä, että täällä maallakin osataan ja kehitytään alan mukana. Vaikka yrityksemme on kooltaan melko pieni, on tavoitteenamme tarjota yhden puhelinsoiton takaa kaikki palvelut, joita vahingon sattuessa tarvitaan. Lisäksi voimme olla apuna kaikissa vahingon vaiheissa aina vahinkoilmoituksen tekemisestä lähtien”, kertoo Miika.

Onko koolla väliä?

MoonWalk soveltuu erinomaisesti myös pienempien maalaamoiden käyttöön. Nykyisellä henkilöstöllä ja nykyisissä tiloissa pystytään töiden laajuudesta riippuen tekemään noin 15 – 20 työtä kuukaudessa. MoonWalkin käyttöönoton sekä uuden työntekijän sisäänajon jälkeen töiden määrää pystytään hieman kasvattamaan.

Odotukset koneen ja koko maalausprosessin kehittämisen suhteen ovat suuria. ”MoonWalkin, PaintManager XI:n sekä RapidmatchGO:n avulla tavoitteenamme on selvä parannus koko prosessissa.”

”Ensisijaisesti väritäsmäävyyden suhteen pyrimme olemaan entistä parempia, ja jälkikäteen tehtäviä häivytyksiä pyrimme vähentämään. Nämä olivat myös juuri niitä tavoitteita, joiden vuoksi päädyimme investoimaan MoonWalkiin”, toteaa Miika.

Merkittävää yhteistyötä

”Yhteistyö Turun Kymppipalvelun ja Paakkisen Markon sekä Coran kanssa on jatkunut pitkään, ja omat kokemuksemme yhteistyöstä ovat positiivisia. ”

”Lisäksi Kymppipalvelun tuottamat hyllytyspalvelut ovat toimineet erinomaisesti, ja meillä on ollut aina tarvittavat tuotteet käytettävissä ja saatavilla. Kaikin puolin yhteistyö ja tuotteiden laatu on ollut toimivaa. Tällä tavalla olemme vaivattomasti saaneet maalaamon tarpeet hoidettua, ja aikaa voidaan käyttää tehokkaaseen työntekoon”, Miika kertoo.

”Me haluamme olla aina se paikka, johon asiakkaamme ensisijaisesti ottaa yhteyttä autovahinkojen yhteydessä. Tällä talousalueella autoja tarvitaan, koska julkista liikennettä ei juurikaan ole. Potentiaalista asiakaskuntaa löytyy siis myös tulevaisuudessa”, toteaa Miika lopuksi.

Pin It on Pinterest