ProcessManager ja tiedolla johtaminen

Talouden tunnuslukuja ProMasta.

Vauriokorjaamon johtaminen ja toimintojen kehittäminen on jatkuva prosessi, joka edellyttää monenlaisten tietojen ja taitojen hyödyntämistä. Vauriokorjaamon toiminnasta kertyy paljon hiljaista tietoa, joka takaa korjaamon päivittäisen työskentelyn tehokkuuden. Kun toimintoja kuitenkin halutaan muokata entistä sujuvimmiksi ja virtaustehokkaammiksi, toiminnasta on pystyttävä keräämään numeraalista dataa. Tämän takia tuotannon toimintojen mitattavuus on noussut entistä tarkeämmäksi osaksi.

Mitattavuus mahdollistaa tiedolla johtamisen, joka on prosessi, jossa organisaation päätöksiä tehdään kerätyn ja analysoidun tiedon perusteella, mikä mahdollistaa paremman suorituskyvyn ja tehokkaamman toiminnan. Vauriokorjaamolla tiedolla johtaminen ja mittaaminen voivat olla ratkaisevassa asemassa niin liiketoiminnan kannattavuuden kuin asiakastyytyväisyydenkin kannalta.

Seuraavat kohdat ovat kumppaneidemme mielestä keskeisessä asemassa tiedolla johtamisessa. ProcessManager-järjestelmällä voimme tarjota kumppaneillemme työkaluja näihin kaikkiin kohtiin. Lisäksi ammattitaitoinen henkilöstömme yhdessä PPG:n kanssa järjestää mielellään koulutusta uusista tuotteista aina tehokkaimpiin maalausjärjestelmiin.

Tiedolla johtamisen kulmakivistä tärkeimmät ovat:

  1. Tietojärjestelmät ja niiden rooli Tietojärjestelmät ovat tiedolla johtamisen perusta, sillä ne mahdollistavat datan keräämisen, analysoinnin ja raportoinnin. Ne yhdistävät eri osa-alueet ja auttavat tekemään informoituja päätöksiä.
  2. Reaaliaikainen tieto Reaaliaikainen tieto on keskeistä, sillä se mahdollistaa nopean reagoinnin muuttuviin tilanteisiin ja optimoi resurssienhallinnan.
  3. Tuottavuus ja tehokkuus Näiden mittaaminen on olennaista korjaamon toiminnan optimoinnissa. Se auttaa tunnistamaan ja poistamaan prosessien pullonkaulat.
  4. Laatuindikaattorit Korjaustyön laatu on tärkeä mittari, joka vaikuttaa suoraan asiakastyytyväisyyteen ja korjaamon maineeseen.
  5. Asiakastyytyväisyyden mittaus Tämä mittari vaikuttaa suoraan liiketoiminnan kasvuun ja on siksi kriittinen korjaamon menestykselle.

Tiedolla johtaminen vauriokorjaamolla tarkoittaa kaikkien saatavilla olevien tietojen ja resurssien hyödyntämistä, jotta voidaan tehdä perusteltuja päätöksiä. Tämä käsittää sekä sisäisen että ulkoisen tiedon hyödyntämisen. Sisäinen tieto viittaa organisaation sisällä kerättyyn tietoon, kuten tuotannon tehokkuuteen, varaosien varastointiin, työntekijöiden suorituksiin ja asiakaspalautteeseen.

Ulkoinen tieto taas voi sisältää markkinatutkimuksia, kilpailija-analyysia, alan trendejä ja teknologisia innovaatioita, kuten esimerkiksi automaattiset sekoituskoneet, joista PPG:n MoonWalk on ollut alan suosituin vaihtoehto lanseerauksesta lähtien. Uusin ja alaa merkittävästi seuraavaksi mullistava teknologinen innovaatio on sävyn valinta, jossa hyödynnetään digitaalisia 3D-värimalleja, ja jossa perinteiset värikartat ja sävymallit katoavat lähes kokonaan. PPG;n työkalu sävynvalintaan on LINQ järjestelmä, jota on esitelty kattavasti aikaisemmissa lehdissä. Lisäksi voit lukea LINQ järjestelmästä myös Coran nettisivuilta tai verkkolehdestä.

Pin It on Pinterest