Tulevaisuuden ammattilaiset – Taitajat 2024

Taitajat 2024 -tapahtuma järjestettiin tänä vuonna 21. – 23. toukokuuta, ja se toi jälleen kerran yhteen Suomen nuorimmat ja lahjakkaimmat ammattiosaajat kilpailemaan eri alojen mestaruuksista. Tapahtumapaikkana oli Kuopiossa sijaitseva Savon ammattiopisto, joka täyttyi kolmepäiväisen tapahtuman ajaksi innokkaista kilpailijoista, valmentajista ja alan ammattilaisista. Yksi tapahtuman kohokohdista oli automaalauslaji, jossa Coran avainasiakaspäällikkö Kalle Raanoja toimi tuomarina ja oli mukana lajiohjausryhmässä.

Automaalaus on laji, joka yhdistää muun muassa teknisen taidon ja ajankäytön hallinnan. Kilpailijoiden tehtävänä oli osoittaa tarkkuutta, tuotteiden tuntemusta ja kykyä hallita maalaustekniikoita. Tänä vuonna lajissa kilpaili kuusi huippuosaajaa eri puolilta Suomea, ja heillä kaikilla oli yhteinen tavoite: näyttää taitonsa ja mahdollisesti avata ovia kansainvälisille kilpailuille.

Taitajat 2024 ei ollut vain kilpailu, vaan myös oppimiskokemus kaikille osallistujille. Automaalauslaji tarjosi mahdollisuuden verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa, saada palautetta työstä ja inspiroitua muiden kilpailijoiden suorituksista. Tapahtuma osoitti jälleen kerran, kuinka tärkeää on tukea nuoria ammattilaisia heidän urapoluillaan ja antaa heille tilaa kehittyä ja kasvaa.

Kilpailijoille annettiin tarkat tehtävät, joihin kuului perinteistä korjausmaalausta, muovikorjausta sekä kuviomaalausta. Jokainen vaihe kilpailussa arvioitiin ennalta määriteltyjen kriteerien perusteella, joihin kuuluivat esimerkiksi pintojen valmistelu, maalipinnan laatu, kalvovahvuuksien ja lopputuloksen visuaalinen laatu sekä ennen kaikkea työturvallisuuden huomioon ottaminen, sillä taitajat eivät ainoastaan kilpailleet aikaa vastaan, vaan heidän tuli myös noudattaa tiukkoja turvallisuus- ja ympäristönsuojeluvaatimuksia.

Tehtävät:

  1. Värin määritys, muoviosan korjaus ja maalaus
  2. Etuoven vauriokorjaus, maalaus ja kuviomaalaus
  3. Viimeistely ja tarrojen asennus
  4. Kirjallinen tehtävä

”Taitajat-kilpailussa ei kyse ole kokonaisuudessaan siitä, kuka on paras ja kuka ei. Kyse on myös henkisestä ja psyykkisestä kestämisestä. Ei ole helppoa kävellä kilpailualueelle satojen, tuhansien, jopa kymmenien tuhansien ihmisten eteen antamaan työnäytettä. Se että on rohkeutta osallistua kilpailuun, on jo voitto koko oppilaitokselle, oli kyseessä sitten semifinaali tai finaali,”  avainasiakaspäällikkömme Kalle Raanoja kommentoi.

Taitajat 2024 -autonmaalauskilpailun kolmen parhaan joukkoon ylsivät

  1. 1. Milla Lehtinen, Savon ammattiopisto
  2. 2. Nikita Nyuganen, Riveria
  3. 3. Jaakko Heikkinen, Lapin koulutuskeskus REDU.

”Nämä nuoret suorittivat työtehtävät esimerkillisesti ja kunnioittivat toiminnallaan kilpakumppaneita, tuomareita sekä yleisöä. Kiitos kaikille ja tsemppiä elämässä,” Kalle jatkaa.

Nikita Nyuganen palkinnon kanssa.

Kilpailu osoitti, että Suomessa on vahvaa osaamista ja innovaatiokykyä autonmaalausalalla. Taitajat 2024 -tapahtuman ansiosta nämä lahjakkaat nuoret saivat tilaisuuden loistaa ja osoittaa, että he ovat valmiita vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.

Pin It on Pinterest